Go back to news

Internationale pilots voor Dragons' Den startup Nanny Nina

Nederlandse oppasapp per juli ook in Antwerpen, Sevilla en Dublin

June 30, 2021

|

Press release (Dutch)

|

Orange Wings

|

Maybel Matser

Founders Nanny Nina

De Nederlandse oppas-startup Nanny Nina beleefde vorig jaar een vliegende start na het tv-optreden in Dragons’ Den. Shawn Harris investeerde en na een jaar doorontwikkelen worden nu internationale stappen gezet met pilots in Antwerpen, Sevilla en Dublin. Nanny Nina is hiermee de eerste internationaal opererende oppasapp ter wereld. Met de app kunnen gebruikers een gescreende oppas boeken waar en wanneer ze die nodig hebben. Uniek is het matching magic algoritme, dat per zoekopdracht de drie meest passende kandidaten voorstelt. Zo maakt Nanny Nina het mogelijk om binnen dertig minuten een oppas te regelen, zonder abonnement en zonder zorgen.

Play button

Eenvoudig boeken
Het boeken van een oppas via Nanny Nina gaat net zo eenvoudig als het boeken van een Uber. De app beschikt over een uitgebreide database vol gescreende profielen, waardoor er altijd een passende oppas beschikbaar is. Gebruikers kunnen hun favoriet opgeven en mocht die niet beschikbaar zijn, dan stelt het matching magic algoritme een aantal vergelijkbare nieuwe profielen voor. Betalen gaat eenvoudig via de app, alleen de afgenomen uren en een fee van 15% worden in rekening gebracht – er is dus geen sprake meer van abonnementskosten. Ook het vinden van een gastouder of au pair behoort tegen een toeslag tot de mogelijkheden. Met de internationale pilot kan nu ook over de grens kennis worden gemaakt met Nanny Nina en de voordelen die deze succesvolle startup ouders biedt.

IJzersterke balans
Shawn Harris, investeerder vanuit Orange Wings over Nanny Nina: “Bij Dragons’ Den zag ik direct het potentieel van de app en de toegevoegde waarde die de twee gedreven vrouwen achter het bedrijf bieden. Ik kijk met veel vertrouwen naar deze internationale uitbreiding en naar wat de toekomst daarna brengt!” Nanny Nina-oprichtster Lyla Kok vult aan: “Bij het vinden van een oppas zijn betrouwbaarheid en zekerheid essentieel en dat is precies wat wij bieden. Iedereen is door ons gescreend en tijdens het werk verzekerd. De app biedt een ijzersterke balans tussen digitaal en persoonlijk, waardoor elke ouder de perfecte oppas kan vinden – in Nederland en nu dus ook daarbuiten. We zijn trots op de stappen die we het afgelopen jaar hebben gezet en klaar om de wereld te veroveren!”

Over Nanny Nina
Nanny Nina is een baanbrekende Nederlandse app, waarmee gebruikers eenvoudig en snel een betrouwbare oppas kunnen boeken. Het bedrijf werd opgericht in 2019 door de tweelingzussen Jasmijn en Lyla Kok en ontving een investering van Shawn Harris na deelname aan Dragons’ Den in 2020. In 2021 volgde een tweede investering, waarmee de eerste internationale pilots zijn gefinancierd. De focus ligt dit jaar op het verdubbelen van het aantal actieve gebruikers en het verder uitrollen van de app over de grens. Behalve het aanbieden van de perfecte oppas, leidt Nanny Nina ook op tot pedagogisch professional. Zo kunnen geïnteresseerden in zes maanden hun gastouder diploma halen aan de Nanny Nina Academy. Zie ook nannynina.nl.